Ziarul electronic al arădenilor

Ce burse de ajutor social și de merit vor primi elevii arădeni, în semestrul al doilea al anului școlar

Consiliul Județean Arad a aprobat numărul burselor de ajutor social și de merit pe care le vor primi în semestrul al II-lea elevii din școlile aflate sub autoritatea Consiliului Județean Arad.

Urmare a centralizării situațiilor primite de la unitățile de învățământ special aflate sub autoritatea Consiliului Județean Arad, au fost solicitate, pentru semestrul al II-lea al anului școlar 2019 – 2020, un număr de 130 burse de ajutor social pentru motive medicale, pentru copiii din Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, 38 de burse pentru ajutor social pentru copiii de la Liceul Special ,,Sfânta Maria Arad și 8 burse de merit.

Dosarele privind atribuirea burselor sociale și a burselor de merit au fost analizate și aprobate de comisiile de specialitate din cadrul unităților de învățământ.

În ceea ce privește cuantumul acestor burse, consilierii județeni au menținut valoarea aprobată la începutul acestui an școlar.

Potrivit legislației, în anul şcolar 2019 – 2020, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, este cel stabilit de autoritățile administrației publice locale, aflat în plată în anul şcolar 2018 – 2019.

Având în vedere prevederile H.G. nr. 666/2019 și ținând cont de cuantumul burselor de ajutor social și a burselor de merit stabilite prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 52/2019 au fost aprobate pentru anul școlar 2019 – 2020 următoarele valori:

– Pentru bursele de ajutor social un cuantum valoric de 250 lei/bursă/lună;

– Pentru bursele de merit un cuantum valoric de 250 lei/bursă/lună.

„Am aprobat astăzi numărul burselor de ajutor social și de merit pe care elevii din școlile aflate sub autoritatea Consiliului Județean Arad le vor primi în acest semetru. Este una dintre atribuțiile și responsabilitățile Consiliului Județean Arad și suntem convinși că aceste burse vor fi un sprijin pentru copii”, a declarant Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.