Ziarul electronic al arădenilor

Ce au sesizat arădenii prin intermediul aplicației My Arad

Peste 80 de sesizări au fost transmise Primăriei în prima zi de funcționare a aplicației My Arad, reprezentanții administrației locale urmând să ofere răspunsuri în zilele următoare.

Conform Primăriei, refacerea străzilor sau aleilor şi maşinile parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public sunt în topul sesizărilor, dar nu au lipsit nici cele care fac referire la salubrizarea străzilor, câinii comunitari sau toaletarea copacilor.

„Unii utilizatori ai aplicaţiei au făcut chiar propuneri: «Aradul duce lipsa unui parc de fitness în aer liber. Foarte multă lume este interesată de acest sport, antrenamentul cu greutatea propriului corp (exercitii calistenice), dar nu au unde să îl practice. Aradul are nevoie de un asemenea loc pentru antrenamente (calisthenics park)»“, se menționează într-o informare a Primăriei Arad

Primăria Municipiului are la dispoziţie un termen de soluţionare al problemelor semnalate de maximum 30 de zile, timp în care sesizările nesoluționate sunt vizibile pe hartă. În schimb, sesizările rezolvate rămân pe hartă numai 5 zile de la data soluționării lor.

Arădenii care observă o problemă o pot raporta direct primăriei prin intermediul aplicaţiei My Arad.  Acest serviciu este gratuit.

Cum poate fi de folosită aplicația:

Pasul 1: Accesaţi adresa: http://mycity.primariaarad.ro de pe dispozitive mobile.

Pasul 2: Completaţi datele pentru o nouă sesizare (nume, prenume, adresa e-mail, telefon, tip și descriere problemă, locație pe hartă).

Pasul 3: Aşteptaţi soluţionarea sesizării dvs.

„Prin intermediul aplicaţiei My Arad puteţi raporta diverse probleme din oraș legate de: iluminat public, câini comunitari, canalizare (racordări, canale colectoare), maşini abandonate sau parcate neregulamentar,  salubrizarea străzilor, toaletare copaci şi întreţinere gard viu, ordine publică, solicitare locuinţă, revendicări în baza legii 10, comerţ ambulant, probleme de mediu sau ajutor social, respectiv ajutor de urgenţă“, au precizat reprezentanții municipalității.

CITITI SI: My Arad. Aplicație pentru transmiterea sesizărilor către Primărie

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.