Ziarul electronic al arădenilor

Ce au căutat românii pe Google înainte de Paști

Interesul pentru Paşti s-a manifestat pe Google cu o lună înainte, când au fost căutate, între altele, felicitări şi urări, reţete de prăjituri şi cum va fi vremea.

În ultimele şapte zile, românii au căutat când se vopsesc ouăle şi antreuri de Paşte, dar sunt şi interesaţi de tradiţii şi au vrut să afle care e semnificaţia mielului de Paşte, iar anul acesta, căutările au vizat şi când va începe şcoala, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Cele mai populare căutări legate de „Paşti” în ultima săptămână sunt: Când se vopsesc ouăle de Paşti, Când începe şcoala după Paşti,  De ce se taie miel de Paşti, Antreuri de Paşti, Semnificaţia mielului de Paşti, Urări de Paşti şi Salata boeuf Paşti.

Printre cele mai populare căutări pe Google în România după cuvântul „miel” în ultima săptămână se regăsesc „drobul de miel Scărlătescu”, „friptura de miel Cătălin Scărlătescu” şi „ciolan de miel Scărlătescu”.

Rămânând în domeniul culinar, în căutările românilor pe Google din ultimele 7 zile se remarcă reţeta de cozonac a lui Alex Cîrţu, reţeta de saksuka turcească, pasca fără aluat şi cea poloneză, dar şi o reţetă clasică: cea de cozonac din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

În ultima săptămână, românii au căutat pe Google cum se vopsesc ouăle cu orez, cum se obţin „ouă marmorate cu foi de ceapă” sau metoda vopsirii ouălor cu şerveţele şi beţişoare. Au mai fost căutate „vopsea de ouă copii” şi „vopsea de ouă cu sclipici”.

Tot pentru copii, iepuraşul de Paşti a devenit un personaj important şi în România. Căutările după cuvântul „iepuraş” cresc exponenţial în fiecare an înainte de Paşti. În ultima săptămână, românii au căutat „iepuraş de Paşti de decupat”, imagini cu iepuraşul de Paşti şi „tort iepuraş”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.