Ziarul electronic al arădenilor

Ce activități va organiza Centrul Europe Direct Arad

În luna februarie au fost demarate trei activități din Planul Anual de Comunicare al proiectului Europe Direct Arad: Eurodezbatere „Europa pentru mine”, Euro – Formatori între egali și Caravana Euro-ARC.

Eurodezbatere „Europa pentru mine”: activitatea constă în realizarea unor dezbateri interactive la nivelul liceelor și universităților cu scopul cunoaşterii facilităților de stat membru al UE și de cetățean al acestuia cu drepturi depline. Rezultate preconizate: informarea a 400 de elevi/studenți cu privire la importanța exercitării dreptului de a vota și avantajele pe care le au ca cetățeni ai Uniunii Europene.

Euro – Formatori între egali: activitatea constă în selectarea și formarea unor tineri din licee/universități pentru a interacționa direct și de la egal la egal pe teme de interes european. Rezultate preconizate: informarea a 300 de elevi/studenți cu privire la prioritățile de informare ale CE.

Caravana Euro-Arc: are ca scop principal aducerea informației europene, specializată și actualizată către cetățeni, formând un arc peste regiune, acoperind prin aria sa comunitatea regională, prin implicarea echipei mobile a centrului care se va deplasa cu materiale informative către locațiile din regiune, respectiv: licee, primării. Grupul ţintă este format din – 600 de persoane  studenți, tineri, profesioniști, lideri de opinie din regiunea Arad.

Tematicile propuse în strategia de comunicare a centrului sunt:

Alegerile pentru Parlamentul European din 2019

Anul 2019 – Președinția română a Consiliului UE – „Împreună pentru consolidarea proiectului european”

Cartea albă privind viitorul Europei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Europe Direct Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.