Ziarul electronic al arădenilor

Câți arădeni cred că Aradul poate ajunge capitală culturală europeană

IMG_5754Peste două treimi dintre arădeni consideră oportună candidatura orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană, relevă un un sondaj privind practicile culturale ale populației municipiului.

Centrul Municipal de Cultură Arad a prezentat, luni, rezultatele unui sondaj privind practicile culturale ale arădenilor, realizat la nivelul municipiului.

Sondajul a fost realizat la comanda Centrului Municipal de Cultură Arad, în cadrul procesului de elaborare a strategiei culturale a orașului.

Conform sondajului, 63% dintre repondenți au spus că au aflat că Aradul și-a exprimat intenția de a candida la titlul de Capitală Culturală a Culturii în anul 2021, în timp ce 30% au afirmat că nu cunosc acest demers.

Din total arădenilor chestionați, 65% au spus că este oportun acest deziderat, 16% nu sunt de acord cu candidatura, iar 18% au răspuns „nu știu“.

Un procent de 57% crede că obținerea titlului de capitală culturală europeană este un obiectiv realizabil, iar 22% dintre repondenți nu cred că Aradul va ajunge să dețină acest titlu. 19% au răspuns „nu știu“.

Sondajul de opinie, realizat de Asociaţia Film ETC, a fost făcut prin interviu față în față, la domiciliile subiecților, în perioada 15-26 mai 2015.

Eșantionul a cuprins 569 de subiecți selectați din 28 de puncte de eșantionare. Ponderarea eșantionului s-a făcut pornind de la structura pe niveluri de instrucție și vârste obținută în urma Recensământului din 2011.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.