Ziarul electronic al arădenilor

Catedrala din Mioveni va avea 5 clopote gravate cu numele primarului

SONY DSCPrimăria din Mioveni (Argeş) cumpără, cu peste 217.000 de euro, cinci clopote pentru catedrala oraşului, construită în 20 de ani şi sfinţită anul trecut, clopotele urmând să fie inscripţionate cu numele primarului PSD Ion Georgescu.

Primăria Mioveni a alocat aproximativ 217.000 de euro (958.082 de lei) din bugetul pe anul trecut pentru achiziţionarea a cinci clopote şi a unui ceas analogic, acestea fiind comandate la firma B&L Construct.

Primarul oraşului, Ion Georgescu (PSD), aflat la cel de-al treilea mandat, susţine că sugestia cumpărării clopotelor de către administraţia locală a venit de la locuitori, fiind o investiţie a comunităţii.

“Clopotele rămân în proprietatea Primăriei, dar prin administrarea lor. Clopotele vor rămâne proprietatea locuitorilor din Mioveni pentru că investiţia este a comunităţii, nu este un act de caritate pentru Patriarhie. Suntem o comunitate ortodoxă. Legea ne dă voie, investiţia este legală şi am ajutat foarte mult catedrala, era o necesitate. Dacă Episcopia avea bani lua aceste clopote, iar sugestiile au venit de la locuitori, o comunitate cu 97% ortodocşi”, a declarat primarul.

Cele cinci clopote care urmează să fie montate la Catedrala “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Mioveni au decoraţiuni exterioare, cântăresc între 560 de kilograme şi trei tone şi vor avea înscripţionat mesajul: “Făuritu-s-a acest clopot de …. kg, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Calinic al Argeşului şi Muscelului pentru Catedrala Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel din oraşul Mioveni, cu cheltuiala Primăriei şi a Consiliului Local Mioveni, condusă de Primar Ion Georgescu”.

Catedrala “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Mioveni a fost sfiniţită în 1 iulie 2012, slujba fiind oficiată de catre Înalt Preasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, alături de ierarhi din Sfântul Sinod al BOR, iar la eveniment au participat peste 3.000 de credincioşi.

sursa: mediafax.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.