Ziarul electronic al arădenilor

Cătălin Lazurcă și-a dat demisia din CLM Arad

lazurcaCătălin Lazurcă și-a dat demisia din funcția de consilier local municipal și susține că această decizie a luat-o în urmă cu trei luni și are „resorturi strict personale“.

Lazurcă a transmis, joi, un comunicat de presă în care explică motivele care au stat la baza demisiei.

„Pentru că tentaţia de a vedea în două evenimente consecutive o relaţie de cauză-efect este foarte mare, mulţi dintre noi făcându-ne vinovaţi adesea de eroarea logică a lui post hoc ergo propter hoc, ţin să fac următoarele precizări: decizia de a demisiona din Consiliul local nu are legătură cu rezultatul evaluării de ieri a activităţii managerului Filarmonicii de Stat Arad; această decizie a fost luată cu circa trei luni în urmă şi are resorturi strict personale, legate de angajamente profesionale şi vocaţionale mult mai vechi şi care ţin mai ales de statutul meu, poate modest, dar pentru mine important, de scriitor“, a spus Lazurcă.

Acesta a mai afirmat că „decizia fiind luată, nu a fost o chestiune de dacă ci de când va fi pusă ea în aplicare; amânarea a ţinut doar de respectarea şi ducerea la îndeplinire unui alt angajament, asumat public şi instituţional: prezenţa în comisia de evaluare a managerului Filarmonicii; a fost deopotrivă şi un angajament uman şi personal, faţă de mulţi oameni din echipa Filarmonicii, ca şi faţă de marea majoritate a colegilor mei consilieri; în acest sens, odată dus la îndeplinire acest angajament, demisia s-ar fi produs indiferent de rezultatul evaluării de ieri“.

Cătălin Lazurcă mai spune că are însă „convingerea“ şi „speranţa“ că atât colegii consilieri, cât şi primarul Gheorghe Falcă şi viceprimarul Levente Bognar, care au fost alături de el pe tot parcursul activităţii sale legate de Filarmonică, „vor căuta în continuare şi vor găsi soluţii la problema Filarmonicii“.

„Am chiar certitudinea că numai dinspre aceştia – primar, viceprimar şi consilieri – poate proveni acţiunea fermă şi decisivă care să îndrepte situaţia de la Filarmonică; aceasta după ce, o spun cu tristeţe, breasla muzicală m-a dezamăgit profund prin reprezentanţii ei invitaţi şi plătiţi să facă, în mai multe rânduri, evaluări corecte şi curajoase“, susține Lazurcă.

Fostul consilier a mai spus că, în cazul în care va fi solicitat, va rămâne un „actor cultural activ în Arad.

„Închei spunând că activitatea de consilier, preşedinte al Comisiei de cultură, mi-a adus, de departe, cu mult mai multe satisfacţii decât frustrări. De aceea, în măsura în care proiectele şi ideile mele vor fi în continuare socotite folositoare pentru comunitate, voi încerca să rămân un actor cultural activ în Arad“, se arată în încheierea comunicatului de presă.

Locul lui Cătălin Lazurcă ar putea fi luat de Cosmin Șerb, acesta fiind următorul pe lista PDL, la alegerile locale din 2012.

comentarii

One Comment

  • Kovacs Zoltan

    E clar că Lazurcă a fost forţat să demisioneze, fiindcă firele sunt trase de sus de tot. Asta de mult ştie toată lumea. Am spus-o şi în altă parte şi cred că e vremea să afle şi alţii: Falcă nici nu bănuieşte măcar că Adrian, agreatul şarpe încălzit şi hrănit de sânul primăriei, aşteaptă doar momentul potrivit ca să-l scoată din joc şi să se facă el primar iar pe frate-său să-l pună în locul lui Bognar. Nu ştim noi şi nici nu vom afla vreodată toate secretele murdare care îi leagă strâns pe ăia care ne fac promisiuni în campaniile electorale şi pe protejaţii lor. Din păcate, situaţia filarmonicii, ca şi a teatrului de marionete şi ca şi a teatrului, afectează grav cultura oraşului nostru, lucru care se va reflecta în educaţia generaţiilor viitoare şi va lua Aradului orice şansă de a rezista presiunilor Banatului şi Crişanei, transformându-l într-un mic oraş de provincie cu tradiţii uitate de toţi. Trist! Toate eforturile celor de dinaintea noastră pentru o cultură solidă în acest oraş au fost în zadar!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.