Ziarul electronic al arădenilor

Casă de vacanţă din Moneasa, distrusă de flăcări

isuO casă de vacanţă din staţiunea Moneasa a ars în întregime, în momentul intervenţiei pompierilor existând pericolul extinderii flăcărilor la o pădure

Casa de vacanţă din staţiunea Moneasa a ars complet, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu toate bunurile. Aceasta era construită din lemn de brad şi avea circa 180 de metri pătraţi.

În momentul izbucnirii incendiului, nimeni nu se afla în casă, anunţul la 112 fiind făcut de un trecător, când casa ardea puternic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, a declarat că în momentul în care echipele au ajuns la locul indicat incendiul se manifesta generalizat şi exista riscul ca flăcările să se extindă la cabanele din jur şi la pădure.

„S-a acţionat circa patru ore pentru stingerea incendiului. În urma cercetărilor făcute, s-a constatat că a ars în totalitate cabana şi interiorul acesteia, cu toate bunurile. Ca şi cauză probabilă: un scurtcircuit electric sau o suprasarcină electrică la tabloul electric de comandă al casei de locuit“, a spus căpitan George Pleşca.

În ultimele ore în judeţul Arad au avut loc cinci incendii. Au mai luat foc două case, una în municipiu, din cauza unui scurtcircuit electric, şi alta în comuna Şepreuş, din cauza unui horn construit incorect.

sursa: Mediafax

foto: ISUJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.