Ziarul electronic al arădenilor

Casa de Pensii Arad primește cereri pentru pensionare doar prin poștă și email

Casei judeţene de pensii Arad  anunţă că pe toata perioada stării de urgență activitatea de Relaţii cu publicul se desfăşoară doar prin telefon si prin e-mail.

Activitatea cabinetelor de expertiză medicală

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu coronavirus, Casa Națională de Pensii Publice anunță noi măsuri referitoare la:

Pensiile de invaliditate – cazuri noi

În cazul pensiilor de invaliditate, cazuri noi, cererea completată, împreună cu documentele medicale vor fi expediate prin posta la Casa Judeteana De Pensii Arad, str.Voluntarilor nr.A sau prin posta electronica la adresa de e-mail pensii.arad@cnpp.ro. Va rugam sa treceţi pe cerere numărul dvs. de telefon pentru a putea fi contactaţi.

Casa Judeteana de Pensii Arad, a afișat pe pagina de internet modelul de cerere pentru expertizarea capacității de muncă și vor comunica solicitantului numărul de înregistrare a cererii, prin telefon.

Cererea și documentele medicale prevăzute la punctul 1 vor fi transmise în maxim 3 zile la cabinetele de expertiză medicală, conform arondării teritoriale.

Expertizarea nu va presupune prezența fizică a solicitantului în cabinetul de expertiză, ci se va fundamenta strict pe documentele transmise.

Cele două decizii medicale, care trebuiesc înmânate solicitantului, vor fi trimise prin poștă cu confirmare de primire.

Procedura va fi publicată pe site-ul Caselor Teritoriale de Pensii și va fi utilizată pe perioada instituirii stării de urgență.

Pensile de invaliditate – revizuiri

Reamintim, faptul că pensionarii de invaliditate care au termen de revizuire în perioada instituită ca stare de urgență nu trebuie să se mai prezinte la cabinetele de expertiză, plata acestor pensii fiind continuată.

Certificatele de concediu medical, care cuprind a 91-a zi sau depăşesc 183 de zile, acordate în perioada stării de urgenţă, se eliberează şi se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.“

Informații utile

Activitatea de relatii cu publicul si activitatea cabinetelor de expertiza medicala pe toata perioada stării de urgenta se desfăşoară doar:

prin poștă și posta electronica la adresele de e-mail: pensii.arad@cnpp.ro si loredana.szatmari@cnpp.ro.

prin  telefon la numerele:

0257-281345 – Informaţii referitoare la stabiliri si plăti prestaţii (pensii);

0257-281320 – Informaţii referitoare la stabiliri si plăti prestaţii (pensii);

0257-280154 – Informaţii referitoare la bilete de tratament;

0257-210120 – Informaţii referitoare la evidenta contribuabili.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Casa Județeană de Pensii Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.