Ziarul electronic al arădenilor

Casa de Cultură a Sindicatelor din Arad va fi modernizată

casa sindicatelorCasa de Cultură a Sindicatelor din Arad va fi modernizată, una dintre săli urmând să fie redeschisă pentru evenimente în cursul anului viitor.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că a avut discuții cu conducerea centrală a Casei de Cultură a Sindicatelor, instituție care este administrată de Asociația Națională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR).

„Sub presiunea publică, cei care conduc Casa de Cultură a Sindicatelor din Arad s-au prezentat la Primărie, împreună cu conducerea de la nivel central, şi au căzut de acord ca împreună cu municipalitatea să se găsească soluţii pentru o administrare comună Primărie – Sindicate, ceea ce presupune şi o etapă de modernizare, atât a sălii mari cât şi sălii mici de spectacole“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai menționat că urmează să fie semnat un protocol, în urma căruia Casa de Cultură a Sindicatelor să fie administrată de Primăria Arad și de ANCCSR

„Ne bucurăm că societatea civilă a acţionat destul de puternic faţă de cei de la Casa Sindicatelor. Sperăm ca în două luni să avem un protocol care să ducă la administrarea comună“, a afirmat Falcă.

Primarul a mai menționat că, în viitor, municipalitatea şi Consiliul Judeţean vor lua în calcul transferul instituţiilor de cultură în acea clădire. Este vorba de Centrul Municipal de Cultură şi Centrul Cultural Judeţean.

„După ce municipalitatea va realiza studiile privind modernizarea, anul viitor una dintre cele două săli va putea să fie activă, iar la sfârşitul anului 2018 ambele săli, cât şi clădirea, vor fi modernizate şi vor găzdui activităţi cultural-artistice“, a mai declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.