Ziarul electronic al arădenilor

Cărțile de imobil, verificate de autoritățile din Arad

Începând cu data de 15 ianuarie 2021, polițiștii locali cu atribuții de evidența persoanelor verifică sistematic cărțile de imobil, în vederea identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale pe raza municipiului Arad, încălcând prevederile Ordonanței de Urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Au fost verificate până în prezent 390 de asociații de proprietari, cele mai multe persoane din categoria mai sus menționată fiind găsite de către agenții constatatori în cartierele Aurel Vlaicu și Alfa.

Din totalul de 950 cetățeni români  care nu și-au actualizat reședința sau domiciliul, 500 au domiciliul în actul de identitate în afara municipiului, deși datele din teren și din cărțile de imobil relevă faptul că locuiesc în Arad.

În următoarea perioadă acțiunile vor continua, iar până la sfârșitul anului vor fi verificate toate asociațiile de proprietari, cel puțin o dată, urmărindu-se intrarea  în legalitate a persoanelor care locuiesc pe raza municipiului.

În situația în care ritmul actual de identificare a persoanelor ce locuiesc în Arad fără a-și actualiza domiciliul sau reședința va continua și la restul de 4/5 din asociațiile de proprietari existente, este posibil ca, până la finele anului 2021, să se constate existența unui număr mult mai mare de locuitori neînregistrați.

Totalul ar putea fi și mai mare, în condițiile demersurilor de actualizare ale cărților de imobil, inițiate de responsabilii acestora, după intensificarea vizitelor polițiștilor locali la asociații.

Demersul legal de stabilire a unei corespondențe reale între prezența persoanelor în imobile și înregistrarea lor la SPCLEP Arad prezintă o importanță sporită, în contextul pregătirii recensământului general al persoanelor și clădirilor.

Datele furnizate de acesta vor afecta alocările bugetare și strategiile locale, regionale și naționale pentru deceniul care va urma.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția Generală Poliția Locală Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.