Ziarul electronic al arădenilor

Cărți în tramvaiele și autobuzele din Arad

tramvaieÎn tramvaiele și autobuzele care circulă prin Arad vor apărea, în scurt timp, cărți care vor fi puse la dispoziția călătorilor, în cadrul unui proiect inițiat de Consiliul Județean Arad.

Pentru realizarea acestui proiect, Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a avut o întâlnire cu directorul Bibliotecii A. D. Xenopol, Florin Didilescu, directorul Centrului Cultural Județean, Doru Sinaci, și cu directorul Companiei de Transport Public, Mariana Birău.

În urma discuțiilor s-a hotărât că, în foarte scurt timp, pe mijloacele de transport în comun din Arad vor apărea cărți de beletristică, istorie și istorie locală, care vor fi puse la dispoziție de Bibliotecă și Centrul Cultural Județean.

„Facem un pas important. Mi-am dorit de mult să ducem Aradul printre județele unde lectura este facilitată pe mijloacele de transport în comun. Am cerut doamnei Birău să includem în proiect și autobuzele CTP care circulă în județ. Din această vară, Aradul face pasul înspre orașele, județele, unde Consiliul Județean se implică în această direcție, extrem de necesară“, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

În acest proiect vor fi implicate și asociațiile de tineret, cu donații de carte și suport logistic.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.