Ziarul electronic al arădenilor

Care sunt parlamentarii arădeni care vor pensii speciale

parlamentariMai mulți parlamentari arădeni au semnat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor.

Propunerea, care a fost depusă, joi, la Camera Deputaților, a fost semnată de 225 de senatori și deputați și prevede majorarea pensiilor parlamentarilor în funcţie de numărul de mandate deţinute.

Astel, pentru un mandat, un parlamentar va primi în plus la pensie aproximativ 1.200 lei, pentru două mandate aproximativ 2.400 lei iar pentru trei mandate aproximativ 3.600 lei.

Printre cei care au semnat propunerea legislativă se află și parlamentarii arădeni Mihăiță Calimente, Dorel Căprar, Flavius Măduţa, Ştefan Dalca.

Iniţiatorii proiectului de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor arată, în expunerea de motive, că „deputaţii şi senatorii au dreptul la indemnizaţie pentru limită de vârstă, ca un drept firesc, echitabil şi compensatoriu pentru perioada de activitate parlamentară”.

În concluzia la propunerea legislativă se menţionează că se doreşte „creşterea calităţii şi performanţei Parlamentului, prin profesionalizarea acestora ca urmare a creşterii atractivităţii şi motivarea specialiştilor din diferite domenii, atât din sectorul public, cât şi din cel priivat, să candideze la alegerile parlamentare”.

Iniţiatorii mai precizează că parlamentarii „nu au calitatea de angajaţi, activitatea lor desfăşurându-se în slujba Poporului şi nu a Parlamentului României”.

Conducerea PNL a decis, miercuri, că nu susţine proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari, deşi acesta a fost semnat şi de liberali.

CITITI SI: Cionca: „PNL nu susține proiectul legii pensiilor speciale pentru parlamentari”

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.