Ziarul electronic al arădenilor

Care sunt cele mai populare paradisuri fiscale din lume

dolarParadisurile fiscale, unde mulţi oa­me­ni de afaceri, inclusiv români, îşi ţin businessurile pentru a plăti mai puţine taxe, dar şi departe de ochii autori­tă­ţilor şi presei, au devenit subiectul unei an­chete jurnalistice la ni­vel mondial, informează Business Magazin.

Paradisurile fiscale, unde mulţi oa­me­ni de afaceri, inclusiv români, îşi ţin businessurile pentru a plăti mai puţine taxe, dar şi departe de ochii autori­tă­ţilor şi presei, au devenit subiectul unei an­chete jurnalistice la ni­vel mondial.

Publicaţia germană Süddeut­sche Zeitung (SZ) – care a primit informaţii de la o sursă anonimă – şi Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie au început o anchetă despre firmele înregistrate în Panama şi despre activităţile ilegale întreprinse de politicieni şi oameni de afaceri care au preferat să-şi înregistreze companiile la adăpostul anonimatului oferit de paradisurile fiscale.

Ancheta a dezvăluit o serie de informaţii care acum poartă numele de Panama Papers, informează Business Magazin.

Potrivit informaţiilor din aceste documente, Insulele Virgine Britanice, cu capitala la Road Town, este cel mai popular paradis fiscal. Peste 113.000 de companii au conturi acolo.

Panama se află pe locul al doilea, cu 48.000 de companii, iar podiumul este completat de Bahamas.

paradis

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.