Ziarul electronic al arădenilor

Care sunt cele mai căutate piese auto online în Arad

piese_autoÎn urma unui studiu efectuat pe baza datelor Google din ultimii doi ani, specialiștii DWF, împreună cu Autoatu.ro, magazin online de piese auto și accesorii, au analizat preocuparea exprimată de arădeni pentru principalele categorii de piese auto comandate pe internet.

În primul rând, pentru a avea o imagine de ansamblu a situației din Arad cu privire la acest domeniu, este important de menționat că, pe plan local, în 2015, înmatricularea vehiculelor noi a crescut cu 19,92% față de anul precedent, în timp ce interesul arădenilor pentru mașinile second hand s-a majorat cu numai 16,58%.

Acest lucru plasează județul Arad pe locul 18 la nivel național, cu o creștere mai mare decât cea înregistrată în județe precum Botoșani sau Mehedinți.

În județul Arad, doar 59,92% din totalitatea drumurilor naționale și judetene au fost modernizate până în prezent, ceea ce situează județul pe locul 14 la nivel național.

Analiza Autoatu.ro scoate în evidență cele mai frecvente probleme tehnice pe care le au automobilele din Arad, pe baza evoluției interesului local pentru piesele auto online. Categoriile de piese auto care se remarcă sunt: filtrele, sistemul de frânare și cel de direcție.

Potrivit informațiilor furnizate de Google din ultimele 12 luni, interesul arădenilor pentru plăcuțe de frână și discuri de frână a crescut cu 20,80% față de anul anterior, însumând un total de 4.530 de căutări, această categorie de piese auto fiind pe prima poziție.

În ceea ce privește sistemul de direcție, căutările online pentru astfel de produse s-au majorat cu 7,44% spre deosebire de anul trecut, ceea ce indică faptul că vehiculele au avut nevoie de mai multe reparații în acest sens.

„Studiul relevă că volumele de căutări pentru modelele de filtre de particule, de ulei, de aer etc, au crescut cu 14,55% în ultimul an, când a fost înregistrat un număr de 3.070 căutări“, declară Daniel Deftu, Manager Online Autoatu.ro.

Per total, datele Google evidențiază o majorare de 15,50% a interesului locuitorilor județului Arad pentru achiziționarea unor piese auto online în ultimele 12 luni, acest lucru fiind o dovadă că acest domeniu este în continuă ascensiune.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.