Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Carduri clonate. Cinci tineri au fost reținuți

card clonatCinci tineri au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Arad pentru fraude informatice, după ce ar fi spart bazele de date a două bănci, au sustras datele cardurilor mai multor persoane şi ar fi făcut cumpărături online, iar bunurile le-au reevândut, prejudiciul fiind estimat la 50.000 de euro până în prezent.

Cei cinci tineri, patru din Arad și unul din Bistrița Năsăud, au reușit să spargă bazele de date de la două banci, să cloneze carduri și să foloseasca apoi conturile ca să cumpere produse de pe internet, pe care apoi le revindeau. Conform anchetatorilor, prejudiciul este de aproximativ 50.000 de euro.

Despre tânărul din Bistrița Năsăud, procurorii spun că ar fi fotbalist la o echipă de fotbal din județul Arad.

Anchetatorii invită persoanele care au fost prejudiciate să depună plângeri.

Cei cinci vor fi prezentați judecătorilor cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

UPDATE

„În cauză există suspiciunea că, în perioada martie-iunie 2016, membrii grupului au accesat fără drept sistemele securizate a mai multor bănci de unde au obţinut ilegal datele de identificare a unor carduri bancare aparţinând unor persoane fizice, iar ulterior au efectuat aproximativ 300 de tranzacţii on-line frauduloase, achiziţionând diverse produse sau efectuând încărcări neautorizate a unor cartele telefonice în valoare totală de peste 200.000 lei. La data de 8 iunie au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad şi Bistriţa Năsăud, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate bunurile provenite din activitatea infracţională (benzi de alergat, mese de tenis, drone, laptopuri, telefoane mobile, produse electrocasnice, bijuterii din aur şi sume de bani)“, se menționează într-un comunicat de presă al DIICOT.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.