Ziarul electronic al arădenilor

Cardul de sănătate, obligatoriu Program prelungit la CJAS

card-sanatate-300x182Casele de asigurări de sănătate din mai multe județe, printre care şi cea din Arad, vor avea program prelungit până la ora 20.00, pentru ca persoanele asigurate să își poată ridica cardul de sănătate, care este obligatoriu de la 1 septembrie.

În prezent, programul cu publicul la casele de asigurări de sănătate este, de luni până miercuri, inclusiv, între 8.30-14.30, joi, de la 12.00 la 18.00, iar vineri nu se lucrează cu publicul.

Începând de marţi, când devine obligatorie utilizarea cardului de sănătate, programul cu publicul va fi între 8.00 şi 20.00 la 18 case de asigurări de sănătate din ţară, respectiv din Arad, Bihor, Bistriţa, Braşov, Buzău, Caraş, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş şi municipiul Bucureşti.

„Pentru că estimăm că în perioada următoare va fi un număr mai mare de asiguraţi care vor solicita cardurile de sănătate, am cerut extinderea programului de lucru cu asiguraţii. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în prima săptămână, după care vom decide unde şi dacă este necesară menţinerea acestui program prelungit.

Astfel, începând cu data de 1 septembrie, casele de asigurări care deţin peste 5.000 de carduri de sănătate, respectiv Arad, Bihor, Bistriţa, Braşov, Buzău, Caraş, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş şi municipiul Bucureşti, vor avea un program de lucru prelungit cu asiguraţii, de luni până vinery“, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

De marţi, 1 septembrie, cardul de sănătate este obligatoriu.

CITITI SI: Cardul naţional de sănătate, obligatoriu începând de la 1 septembrie 2015

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.