Ziarul electronic al arădenilor

Caravana TIFF. Cinci filme la Cinematograful Arta

La Cinematograful Arta din Arad vor fi proiectate, în perioada 4 – 6 august, cinci filme, în cadrul Caravanei TIFF.

Proiecțiile vor avea loc seara, după ora 19.00, atât în interior, cât și în aer liber, în curtea cinematografului, iar intrarea este liberă.

„Arădenii se vor delecta cu două comedii italiene care au umplut sălile în țara lor: «Complet străini/Perfetti sconosciuti», despre un grup de prieteni care decid să-și scoată la iveală secretele ascunse în propriile telefoane, la o cină, cu efecte dintre cele mai neașteptate, și «Nebune de fericire/La pazza gioia», povestea a două femei cum nu se poate mai diferite, care se împrietenesc la o clinică de psihiatrie și pleacă într-o aventură.

Din Bulgaria vine «Gloria», povestea unui muncitor la căile ferate care găsește milioane de leva pe șine și predă întreaga sumă poliției, dar se trezește că nu are decât de pierdut, iar din Rusia «(M)ucenicul», drama puternică, premiată la Cannes, a unui tânăr care își confruntă mama, colegii și profesorii cu Biblia în mână. Thriller-ul «Dumnezeu să ne ierte/Que Dios nos perdone», multi-premiat în festivaluri, aduce o porție de adrenalină în seara de duminică. Doi polițiști care se confruntă cu o serie de crime realizează că acțiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului“, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Ajunsă la a opta ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, peste 30.000 de spectatori urmărind filme în aer liber anul trecut, între lunile iulie și septembrie.

Vineri, 4 august

21.45 – „Complet străini/Perfetti sconosciuti“ (în aer liber)

Paolo Genovese | Italia, ’97.

Sâmbătă, 5 august

19.00 – „Gloria/Glory“ (interior)

Kristina Grozeva, Petar Valchanov) | Bulgaria, Grecia, ’101

21.45 – „Nebune de fericire/La pazza gioia“ (în aer liber)

Paolo Virzì) | Italia, Franța, ’116

Duminică, 6 august

19.00 – (M)ucenicul/ The Student (interior)

Kirill Serebrennikov) Rusia, ’118, N -15

21.45 – „Dumnezeu să ne ierte“ (în aer liber)

Rodrigo Sorogoyen | Spania, ’124

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.