Ziarul electronic al arădenilor

„Caravana cinematografică“, un nou film la cinematograful din Gai

La cinemtograful „Solidaritatea“ din cartierul Gai va fi proiectat, duminică, 10 septembrie, filmul românesc „Caravana cinemtografică“, în regia lui Titus Popovici.

Acest film, care va începe la ora 18.00, este cea de-a treia proiecție la cinematograful din Gai, după redeschiderea acestuia pentru public, în luna iunie

Din distribuția filmului fac parte Mircea Diaconu, Dorian Boguță și Ovidiu Ghiniță, actor la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad.

Filmul „Caravana cinematografică“ este o coproducţie româno-germană, realizată de Libra Film (producător Tudor Giurgiu) şi FilmKombinat.

„Caravana Cinematografică“ este o ecranizare după nuvela cu acelaşi titlu de Ioan Groşan. Acţiunea filmului este plasată în România anilor ’60, într-un sat izolat din Ardeal.  Un camion vechi transformat într-o caravană cinematografică, coordonată de un activist de partid, soseşte în sat pentru a proiecta filme ruseşti de propagandă.

Deşi iniţial oamenii hotărăsc să îi pună piedici activistului, în cele din urmă ajung la concluzia că cea mai inteligentă mişcare este să colaboreze cu reprezentantul partidului conducător.

Filmul „Caravana cinematografică“ a fost prezentat în premieră mondială în competiţia secţiunii Flash Forward din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Pusan. Filmul a fost inclus şi în competiţia festivalului B-EST 2010.

Filmul a fost distins cu cinci Premii Gopo, în 2011, pentru cea mai bună imagine, cea mai bună muzică originală, cea mai bună scenografie, cele mai bune costume, cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură.

Proiecțiile de film de la Cinematograful „Solidaritatea“ din cartierul Gai fac parte dintr-un program pe termen lung al Primăriei și Centrului Municipal de Cultură Arad de revitalizare a cinematografelor care au intrat în patrimoniul municipalității.

Intrarea este liberă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.