Ziarul electronic al arădenilor

Carantină la Spitalul Judeţean, în secţiile în care sunt internaţi copii

Secţiile în care sunt internaţi copii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad sunt în carantină, începând de joi, pe fondul confirmării unor cazuri de gripă în judeţ, în timp ce celelalte secţii au restricţii de acces pentru vizitatori.

Până joi, în Arad au fost confirmate patru cazuri de gripă, în timp ce numărul virozelor a crescut cu 30 la sută în două săptămâni.

Conducerea SCJU Arad a decis să nu mai permită accesul vizitatorilor în toate secţiile pentru copii, acestea fiind în carantină din cauza cazurilor de gripă confirmate în judeţ, pentru protejarea pacienţilor.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Simina Roz, a declarat, joi, pentru News.ro, că accesul în cadrul secţiilor Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II şi Obstretică-Ginecologie este strict interzis.

„În toate celelalte secţii, pentru evitarea unui eveniment epidemiologic, se impun restricţii de acces. Pacienţii vor putea fi vizitaţi de maximum unu sau doi aparţinători pentru cel mult 15 minute. De asemenea, se reduce şi timpul de vizită la doar o oră pe zi, între orele 16 şi 17”, a declarat Simina Roz.

În mod obişnuit, în timpul săptămânii programul de vizite era de cinci ore, iar în weekend, de zece ore.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Arad, patru cazuri de gripă au fost confirmate, în ultimele zile, prin analize efectuate la Institutul Cantacuzino. O femeie de 40 de ani este internată la Terapie Intensivă, la SCJU, având gripă de tip B, iar o altă pacientă, de 50 de ani, este internată cu gripă de tip A.

Medicii spun că evoluţia stării de sănătate este bună pentru ambele femei.

Alte două cazuri au fost confirmat joi dimineaţă, fiind vorba despre persoane care au contactat virusul de tip B, însă acestea sunt tratate la domiciliu. Niciunul dintre cei infectaţi nu fusese vaccinat.

Ultimele raportări ale medicilor de familie arată că numărul virozelor este în creştere de la  o săptămână la alta, în judeţul Arad. Faţă de situaţia prezentată de autorităţi în urmă cu două săptămâni, creşterea e de 30 la sută. În ultimele şapte zile au fost înregistrate peste 1.300 de cazuri de viroze, cu 48 de bolnavi internaţi, şi 454 de cazuri de pneumonie, cu 59 de pacienţi internaţi.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.