Ziarul electronic al arădenilor

Căprar: „Pasajul de la CET ar putea fi gata anul acesta“

pasajLucrările la pasajul rutier aflat în construcție pe centura Aradului în zona CET ar putea fi finalizate anul acesta, susține deputatul Dorel Căprar, care a avut o discuție cu directorul CNADNR, Narcis Neaga.

Dorel Căprar a spus că a discutat cu directorul CNADNR la şedinţa comisiilor reunite de Afaceri Europene şi Transporturi.

„CNADNR a alcătuit un plan de acţiune pentru perioada următoare, care prioritizează investiţiile care trebuie realizate. Printre investiţiile considerate urgente se află cele două pasaje de pe centura Aradului. Am discutat pe această temă cu directorul CNADNR, Narcis Neaga, care mi-a spus că se va găsi o soluţie pentru ca unul dintre pasaje, cel de la CET, să fie gata chiar anul acesta. Sper că de această dată informaţiile să fie corecte şi că se va finaliza această investiţie“, a declarat Dorel Căprar.

Deputatul arădean a mai afirmat că cele două pasaje de pe centura Aradului „rămân o prioritate pentru CNADNR“.

„Este păcat că avem bani în buget pentru finalizarea celor două pasaje de doi ani şi nu se poate lucra, din cauza unor situaţii juridice în care se află firmele care au câştigat licitaţiile la aceste lucrări. Este important că cele două investiţii rămân o prioritate pentru CNADNR, îşi menţin finanţarea în buget şi sperăm că se va lucra cât mai repede posibil pentru a fi date circulaţiei”, a mai afirmat deputatul Dorel Căprar.

În prezent, lucrările la cele două pasaje aflate în construcție peste liniile de cale ferată Arad-Curtici, Arad-Oradea și Arad-București sunt oprite, ultimele termene de finalizare fiind depășite.

În luna martie, deputatul PSD Flavius Măduța anunța că noul termen de finalizare a lucrărilor la pasajul rutier peste liniile de cale ferată din zona CET Arad este luna mai 2015, iar pentru pasajul peste linia de cale ferată Arad-București nu poate fi estimată o dată de finalizare.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti).

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro.

CITITI SI:

Falcă vrea să finalizeze pasajele de pe centura Aradului

Pistru: „Pasajele de pe Centura Aradului nu vor fi gata nici în acest an“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.