Ziarul electronic al arădenilor

Candidatul PNL a câştigat postul de primar în comuna Zăbrani

Candidatul PNL pentru postul de primar în comuna Zăbrani, viceprimarul Dănuţ Codrean, a câştigat alegerile locale parţiale organizate duminică, conform rezultatelor finale.

Preşedintele Biroului de Circumscripţie Comunală 74 Zăbrani, judecătorul Cosmin Branc, a declarat luni, pentru Agerpres, că votul s-a desfăşurat fără incidente.

Potrivit sursei citate, cele 1.853 voturi valabil exprimate sunt împărţite astfel: Dănuţ Codrean (PNL) – 829 voturi, Florin Lazăr (USR) – 622 voturi, Cătălin Crişan (AUR) – 324 voturi, Florin Oltean (PSD) – 64 voturi şi Viorica Moldovan (PMP) – 14 voturi.

Dănuţ Codrean era viceprimar de 11 ani în comună, iar din luna ianuarie avea şi atribuţiile de primar, după ce fostul primar, Marian Toader (PNL), a fost condamnat definitiv la închisoare.

La alegerile de la Zăbrani au fost aşteptaţi la urne aproximativ 3.700 de localnici, însă doar jumătate au votat. Pentru ei au fost organizate patru secţii de votare.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, alegerile locale parţiale s-au desfăşurat „fără incidente deosebite în ceea ce priveşte asigurarea ordinii publice“.

În urma verificărilor, a fost constatată o contravenţie, fiind aplicată o amendă în cazul unui bărbat din Zăbrani care s-a deplasat în cursul zilei votului cu un autoturism având aplicate sigla şi numele unui partid politic.

Funcţia de primar al comunei Zăbrani a rămas vacantă după ce Marian Toader a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi de spălare de bani, în legătură cu obţinerea fără drept a unor fonduri europene.

Alegeri locale parțiale fără incidente deosebite, la Zăbrani

Dănuț Codreanu, candidatul PNL la Primăria Zăbrani

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.