Ziarul electronic al arădenilor

Campionatul European de Supermoto, pe circuitul VIK Power

sm 2-113Circuitul VIK Power din Arad a găzduit în weekend-ul trecut prima etapă a Campionatului European la Supermoto, victoria la clasa open revenindu-i bulgarului Aleksandar Gheorghiev (KTM), urmat de românul Vlad Neaga (TM), de la CS Dumbrăviţa, la 1sec328/1000.

Competiţia a contat şi pentru prima etapă de Campionat Est-European, prima etapă de Campionat Naţional al Bulgariei, precum şi prima etapă a Campionatului Naţional Individual al României la Supermoto.

La clasa 65 cmc, victoria i-a revenit bulgarului Viktor Neicev (KTM), urmat la doar 27/1000 de Zoltan Ordog (KTM) de la Dementor Racing Codlea. Podiumul campionatului naţional la această clasă a fost completat de Eross Koppany (Kawasaki) de la Steaua GT Bucureşti şi de Daniel Băbescu (KTM) de la Taifun Racing Timişoara.

Clasa 85 cmc a fost dominată de piloţii turci, prin fraţii Deniz Oncu şi Cabn Oncu, ambii pe KTM, clasaţi pe primele două locuri. La Campionatul Naţional, învingător a fost Răzvan Stănescu (Honda), care i-a devansat pe Ştefania Băcilă (Honda) şi Oliver Szasz (Suzuki), toţi trei provenind de la Steaua GT Bucureşti.

Competiţia Europeană şi Est-Europeană de Supermoto i-a avut câştigători pe bulgarii Hakan Halmi (KTM) la S3 şi Aleksandar Gheorghiev la Open. Vlad Neaga (TM) a fost şi învingătorul în Campionatul Naţional.

Clasa Hobby a fost câştigată de ”veteranul” Andrea Lelli (KTM – Moto Extrem Lugoj), care a reuşit să îi surclaseze pe Attila Gergely (KTM – Arici Supermoto Arad) şi Csaba Mathe (KTM – Steaua GT Bucureşti).

Cursa de scutere unde victoria a fost adjudecată de Laurenţiu Ciurescu – C&C Motoracing Lugoj (Aprilia) urmat de Cristian Săndulescu – Pro Bike Bucureşti (Yamaha). Pe locul al treilea s-a clasat sportivul George Nedea – Pro Bike Bucureşti (Yamaha).

La clasa celor mai mici juniori (Juniori III), învingător a fost Patrick Paşcotă (KTM) de la motoclubul Pascotă Ioan Ilie Timişoara, care a reuşit să îl devanseze pe Daniel Băbescu (KTM) – Taifun Racing Timişoara. Răzvan Florian Stănescu (Conti) de la Steaua GT Bucureşti a reuşit să îşi adjudece clasa Juniorilor II, învingându-l pe Oliver Szasz (Conti), tot de la Steaua GT Bucureşti.

Următoarea competiţie de Campionat European şi Est-European de Supermoto se va desfăşura pe circuitul complet asfaltat de nivel mondial de la Pleven (Bulgaria) în perioada 14-16 iunie, în timp ce următoarea etapă de Campionat Naţional de Supermoto este programată a avea loc un weekend mai târziu – 20-21 iunie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.