Ziarul electronic al arădenilor

Campanie electorală cu dosar penal deschis la Arad

dosarProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au deschis un dosar de cercetare penală pentru “coruperea alegătorilor”, după ce la manifestarea de Moş Nicolae a Primăriei s-ar fi împărţit, alături de cadouri cu dulciuri, şi materiale electorale.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Arad, procuror Mihai Dobre, a declarat, pentru Mediafax, că dosarul a fost deschis în baza unei sesizări făcute la 112.

“Există un dosar în baza unei sesizări la 112. S-a deschis un dosar de urmărire penală pentru coruperea alegătorilor. Se fac cercetări cu privire la faptă şi nu la persoane. Cineva a sunat la 112 şi a reclamat că alături de cadouri s-au dat şi materiale electorale”, a spus Mihai Dobre.

Conform unor surse, două persoane au sunat la 112 şi au reclamat că la acţiunea Primăriei Municipiului Arad cu ocazia lui Moş Nicolae “o persoană ar fi împărţit cadouri cu scopul de a influenţa opţiunile de vot” şi că “alături de cadouri s-ar împărţi şi materiale electorale”.

Aceleaşi surse susţin că persoanele care au sunat la 112 sunt politicieni. Cazul este instrumentat de către poliţişti sub supravegherea procurorilor.

Cinci mii de cadouri cu dulciuri au fost pregătite pentru Moş Nicolae, luni seara, în faţa Primăriei Municipiului Arad. La manifestare a fost prezent primarul Aradului, Gheorghe Falcă, candidat pentru Camera Deputaţilor, dar şi alţi reprezentanţi ai PNL.

CITITI SI: Liviu Dragnea a sunat la 112 pentru a semnala o neregulă electorală la Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.