Ziarul electronic al arădenilor

Campanie de curățenie în Arad. VEZI programul

Municipalitatea a început o campanie de curățenie în Arad, care se va desfășura pe parcursul lunii iulie, în cartierele din oraș.

Campania de curățenie se desfășoară prin intermediul SC RER Ecologic Service Oradea, iar municipalitatea speră ca prin această acţiune „să se îndepărteze neajunsurile create de lipsa unui contract de întreţinere a curăţeniei oraşului pentru o perioadă de aproape 2 luni“.

„Primăria Municipiului Arad a considerat că este imperios necesară demararea acestui program de igienizare, în condiţiile în care la nivelul municipiului se desfăşurau anual câte două campanii de curăţenie generală, respectiv una primăvara, iar cea de a doua toamna“, se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei Arad.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de salubrizare a oraşului, SC RER Ecologic Service Oradea dispune de următoarele dotări: două automături mici pentru trotuare, 3 cisterne, două compactoare pentru încărcat şi transportat deşeuri, 5 automături, 58 de oameni.

Programul curent de igienizare a oraşului, realizat pe bază de comandă, include următoarele operaţiuni: stropitul arterelor principale, zilnic când temperaturile depăşesc pragul de 25 grade Celsius; demararea activităţii de îndepărtare a  prafulului şi a vegetaţiei de la bordura carosabilului; măturatul manual şi mecanizat a arterelor din municipiu; golirea recipientelor stradale.

„În paralel cu programul curent pe bază de comandă, se intervine în toate cartierele municipiului cu operaţiuni de spălat şi măturat pentru diminuarea suspensiilor de praf. Activităţile  de curăţenie sunt programate a se desfăşura pe toată durata lunii iulie, cu specificaţia că acest program de intervenţii se va prelungi şi după data de 31 iulie 2017, astfel încât să se intervină pe întreaga suprafaţă administrativă a oraşului“, se mai menționează în comunicatul de presă.

PROGRAM curățenie în cartiere

12 iulie – Alfa, Pârneava

13 iulie – Micălaca 300

14 iulie – Micălaca 500 – 700

17 iulie – Micălaca 100 – 200

18 iulie – Micălaca (Zona de case dintre Calea Radnei-Linia CFR Arad – Deva şi dintre Calea Radnei şi Malul Mureşului)

19 iulie – Grădiște (Partea dreaptă a străzii P. Rareş, sens de circulaţie Arad – Oradea)

20 iulie – Grădiște (Partea stângă a străzii P. Rareş, sens de circulaţie Arad – Oradea)

21 iulie – Calea 6 Vânători

24 iulie – Aurel Vlaicu (Partea stângă, sens de circulaţie Gara CFR – Nădlac)

25 iulie – Aurel Vlaicu (Partea dreaptă, sens de circulaţie Gara CFR – Nădlac)

26 iulie – Centru (Partea stângă, sens de circulaţie Gara CFR – Teatrul I. Slavici)

27 iulie – Centru (Partea dreaptă, sens de circulaţie Gara CFR – Teatrul I. Slavici)

28 iulie – Confecții

31 iulie – Aradul Nou, Calea Romanilor

Alături de firma de salubrizare, la campania de curățenie participă firmele de întreţinere a spaţiilor verzi, Compania de Apă şi operatorul care asigură iluminatul stradal.

„Vă reamintim că atribuirea contractului de salubrizare stradală şi deszăpezire a oraşului către firma din Oradea este pe o perioadă limitată. În cadrul ședinţei ordinare de luni, 10 iulie 2017, consilierii locali municipali au aprobat  noua documentaţie de atribuire a serviciului de salubrizare stradală şi deszăpezire o oraşului  în vederea încheierii acordului cadru cu o durată de 4 ani“, a informat Biroul de presă al Primăriei Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.