Ziarul electronic al arădenilor

Camion NATO, implicat într-un accident pe Autostrada Arad-Nădlac

Trei soldaţi americani au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Timişoara, luni, după ce şoferul unui autovehicul ce forma un convoi militar al NATO a adormit la volan, a lovit camionul aflată în faţa sa şi a intrat într-un parapet, pe autostrada A1 Arad – Nădlac

Accidentul rutier s-a produs, luni, pe autostrada A1 Deva – Nădlac, la aproximativ cinci kilometri de Vama Nădlac.

Şeful biroului Autostrada A1 Deva – Nădlac, Valentin Burtă, a declarat, pentru Mediafax, că din convoiul militar făceau parte 15 autovehicule cu trailer, care se deplasau de la baza militară de la Poplaca înspre o alta din Uniunea Europeană, pentru efectuarea unui exerciţiu.

„Este vorba despre un convoi militar format din 15 autovehicule, care se deplasa de autostrada A1 Deva – Nădlac pentru a trece frontiera de stat româno-maghiară, prin punctul de frontieră Nădlac 2. La kilometrul 479, pe sensul de mers Arad – Nădlac, unul dintre conducătorii auto a adormit la volan şi a intrat în autovehiculul care circula în aceeaşi direcţie de mers, aflat în faţa lui. Speriat, şoferul a făcut o manevră de tragere de volan brusc spre stânga şi a intrat în parapet, urcând ulterior pe parapeţii care delimitează cele două sensuri de mers. Autocamionul respectiv a rămas blocat pe parapeţi”, a afirmat Valentin Burtă.

În urma impactului, uşa s-a deschis, iar şoferul care a adormit la volan a căzut pe carosabil, fiind transportat, alături de pasagerul aflat în cabină şi de şoferul celuilalt autocamion, la Spitalul Judeţean Timişoara pentru îngrijiri medicale.

Traficul a fost restricţionat aproximativ 40 de minute pe banda 1 şi 2, fiind deviat pe banda de urgenţă până la ridicarea autocamionului care a intrat în parapet.

„Toţi care făceau parte din echipajul acestui convoi sunt soldaţi americani, care au fost pe teritoriul României la bazele militare NATO, la un exerciţiu militar. Am efectuat cercetare la faţa locului şi urmează ca actele premergătoare întocmite de noi să fie înaintate Parchetului de pe lângă Tribunal Militar Timiş. Convoiul militar şi-a continuat deplasarea, a părăsit teritoriul României”, a spus Valentin Burtă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Andreea Borboros, a declarat, pentru Mediafax, că cei trei militari americani răniţi sunt în afara oricărui pericol.

„Unul a scăpat fără nicio zgârietură, celălalt are câteva contuzii uşoare, iar celui de-al treilea pacient i s-au făcut investigaţiile necesare şi va rămâne internat pe Secţia de Politraumatism, este stabil, conştient”, a afirmat Andreea Borboros.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.