Ziarul electronic al arădenilor

Călin Bibarț: „Momentan avem buget pentru bursele sociale mărite şi le acordăm“

Consiliul Local Municipal Arad a aprobat în cadrul ședinței ordinare a lunii decembrie acordarea burselor de ajutor social și cuantumul acestora, în conformitate cu Hotărârea nr. 1064 din 4 decembrie 2020 a Guvernului României.

În anul școlar 2020 – 2021, beneficiarii burselor sociale vor primi câte 60 lei/lună, pentru perioada septembrie – noiembrie 2020, respectiv 100 lei/lună începând cu luna decembrie a acestui an.

2.370 burse de ajutor social vor fi acordate, ca răspuns la solicitările formulate de unitățile de învățământ.

„Ca toate UAT-urile aveam o alocare bugetară  pe care am aprobat-o în Consiliul Local. Ea cuprindea atât bursele sociale, cât și pe cele de merit.  Noi aveam un cuantum de 60 de lei pentru bursele sociale. Recent Guvernul a stabilit ca toate UAT-urile să acorde burse sociale în cuantum de 100 de lei, fără a ne asigura și sursa financiară. Nu poți să nu respecți legea. Pentru a nu întârzia acordarea acestor burse, le aprobăm cu valoarea stabilită prin lege și în funcție de înțelegerea la care ajungem cu Guvernul, le acordăm și pe celelalte. Momentan avem buget pentru bursele sociale mărite şi le acordăm.“, a explicat primarul Călin Bibarț.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.