Ziarul electronic al arădenilor

Calimente: În România nu există riscul unor atentate în acest moment

mihaita-calimenteÎn România nu există riscul producerii unor atentate teroriste, a declarat marți președintele Comisiei parlamentare pentru controlul SIE, Mihăiță Calimente, după întâlnirea membrilor acestui for cu șeful Serviciului de Informații Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu.

„În acest moment, pentru România nu există riscul unor atentate sau a unor lucruri grave care s-ar putea întâmpla. Se menține o stare de atenție spre ceea ce se întâmplă și, în general, spun eu Serviciul și-a făcut datoria, neîncurajând în țările de origine migranții să vină spre România“, a spus Calimente, la Parlament.

Potrivit acestuia, gradul de alertă în România este albastru precaut. Calimente a apreciat că, odată cu rezolvarea situației din Siria, se va reuși și “liniștirea” atentatelor la nivel european.

Mihăiță Calimente consideră faptul că România nu este în Schengen nu îi încurajează pe imigranți să vină momentan spre țara noastră, într-un timp previzibil. În opinia lui, fluxul migrator, în această perioadă, va rămâne destul de ridicat.

Întrebat ce se întâmplă cu refugiații care ar fi trebuit să vină în România în luna noiembrie, el a spus că, din punctul său de vedere, aceștia nici nu vor veni prea curând, pentru că ”nu pot fi aduși cu forța”.

Comisia parlamentară comună pentru controlul activității SIE a avut marți o întâlnire cu directorul Serviciului de Informații Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, temele discutate fiind legate de situația din Siria și migranții.

sursa: romaniatv.net

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.