Ziarul electronic al arădenilor

Cafea și tigări de contrabandă, găsite în piețe din Arad

fotoCafea fără accize plătite și fără documente de proveniență, dar și țigări de contrabandă, au fost găsite de jandarmi în timpul unor acțiuni desfășurate în piețele „Mihai Viteazul“ și „Fortuna“ din municipiul Arad.

În cadrul acțiunilor, jandarmii din Detașamentul 2 Mobil din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara au depistat opt persoane care comercializau țigări de contrabandă de proveniență non-comunitară și cafea fără acte de proveniență.

Astfel, au fost depistați patru bărbați și o femeie, domiciliați în județul Arad, având vârste cuprinse între 26 și 52 de ani, care ofereau spre vânzare, aproximativ 400 de pachete de țigări de contrabandă.

Doi dintre aceștia aveau ascunse mai multe cartușe de țigări în autoturismele proprietate, Ford și Audi, aflate în apropierea locului de vânzare, iar celelalte trei persoane aveau țigările în plase de nylon negre.

„Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată de jandarmi în vederea confiscării, iar pe numele Anetei M., Alexandru B., Marin C., Marius S. și Mihai A. au fiind întocmite actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau comercializare de produse de contrabandă, dosare ce vor fi predate pentru soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad“, se arată într-un comunicat de presă remis de jandarmii timișoreni.

Tot în cadrul acestor acțiuni au mai fost surprinse trei femei domiciliate în Arad, Luminița N. (38 ani), Alexandra S. (59 ani) și Mărioara D. (45 ani) care comercializau cafea, fără a face dovada actelor de proveniență pentru aproape 100 de pachete de cafea din Germania.

„Cele trei comerciante au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, republicata, iar cantitatea de cafea a fost ridicată în vederea confiscării de către jandarmii Grupării Mobile Timișoara“, se mai menționează în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.