Ziarul electronic al arădenilor

Cadavre de cai, găsite pe un câmp din Arad

Cadavrele unor cai au fost găsite aruncate pe un câmp de lângă municipiul Arad, iar autorităţile au identificat proprietarul ca fiind din judeţul Dolj, motiv pentru care suspectează că animalele au murit asfixiate într-un camion, fiind transportate ilegal.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad şi Poliţia au fost sesizate de şoferi cu privire la existenţa a trei cadavre de cai, pe marginea unui drum aflat între municipiul Arad şi localitatea Fântânele, iar cu ajutorul microcipurilor s-a reuşit identificarea ultimului proprietar, un bărbat din judeţul Dolj.

Directorul DSVSA Arad, Viorel Agud, a declarat pentru News.ro că animalele au murit, cel mai probabil, asfixiate într-un camion, cadavrele fiind abandonate în noaptea de miercuri spre joi.

Autorităţile suspectează că a fost vorba de un transport ilegal de cai, iar şoferul ar fi înghesuit prea multe animale în remorcă.

„Vorbim de un transport ilegal. Este posibil să fi fost încărcate prea multe animale în camion şi să se fi asfixiat. Am contactat o firmă de ecarisaj, care va merge urgent să ridice leşurile“, a declarat Agud.

Reprezentanţi DSVSA au prelevat probe biologice, pentru a stabili cauza morţii cailor, şi au sesizat Poliţia, care a început cercetări.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.