Ziarul electronic al arădenilor

Cadastrare gratuită pentru locuitorii din comuna Vladimirescu

Proprietarii a peste 16.000 de imobile din comuna Vladimirescu au primit noile cărţi funciare. Documentele au fost eliberate, gratuit pentru cetăţeni, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF).

Finanţarea a fost asigurată din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a finalizat lucrările de cadastru general în comuna Vladimirescu din judeţul Arad. Noile cărţi funciare ale celor 16.475 de imobile au fost înmânate autorităţilor locale, marţi, 6 iulie. În comuna Vladimirescu, lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară au început în anul 2017 şi au vizat o suprafaţă totală de 12.242 de hectare.

La evenimentul de predare a noilor cărţi funciare au participat Rakosi-Seiwarth Ildiko, preşedinte-director general al ANCPI, Toth Csaba, prefectul judeţului Arad, Iustin-Marinel Cionca-Arghir, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Tatiana Clepe, directorul OCPI Arad şi primarul comunei Vladimirescu, Mihai Mag.

În prezent, din totalul de 78 de UAT-uri din judeţul Arad, nouă sunt cadastrate în proporţie de 100% (Bîrsa, Fîntînele, Frumuşeni, Siria, Ghioroc, Şimand, Livada, Şeitin, Vladimirescu), iar în alte 69 se desfăşoară lucrări de cadastru, atât la nivelul întregii localităţi, cât şi pe sectoare cadastrale.

Pe lângă Şimand şi Şeitin, alte trei comune din judeţul Arad beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăţilor: Hălmagiu, Vinga şi Zărand, termenul de finalizare a lucrărilor de cadastru general fiind anul 2022.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetăţeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Programul este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional – aproximativ 313 milioane de euro, dar şi din bugetul local al primăriilor.

Mai multe informaţii referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ANCPI. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.