Ziarul electronic al arădenilor

Bustul lui Mihai Botez, dezvelit în Parcul Pădurice

Duminică, 8 octombrie 2017, cu începere de la ora 9.30 va avea loc dezvelirea bustului lui Mihai Botez, părintele judo-ului în România. Evenimentul va avea loc în parcul din Casa de Cultură a Sindicatelor Arad, acolo unde vor fi – de asemenea – mulți invitați de onoare din USA, Nepal, Rusia, Ucraina, Ungaria etc.

„Pentru mine este o mare bucurie și onoare că am reușit să îi îndeplinesc  acest vis lui Soke Mihai Botez. Știu cât de mult și-ar dorit să aibă un astfel de bust și o școală de arte marțiale înființată în numele lui și acum cred că de acolo de Sus e foarte fericit, pentru că am reușit să îndeplinim visul”, declară Sihan Pavel Milovan, președintele clubului Sportiv Seishi Budo.

Bustul este realizat de sculptorul arădean Dumitru Paina, este confecționat din bronz și va fi donat de clubul Sportiv Seishi Budo orașului Arad odată cu această ocazie.

De asemenea, tot duminică, după evenimentul dezvelirii bustului, va avea loc un alt moment emoționat cu Soke Mihai Botez în prim plan. Se va dezveli și prezenta pentru prima dată oficial și placa comemorativă în memoria maestrului, acțiunea urmând să aibă loc la Sala de Sport a Universității Aurel Vlaicu din Arad, care, astfel, va prelua numele lui Mihai Botez.

După momentul dezvelirii plăcii comemorative, urmează un antrenament și demonstrații de arte marțiale.

„Eu, Sihan Pavel Milovan, vreau să îi mulțumesc în mod deosebit doamnei rector Ramona Lile pentru tot sprijinul pe care ni l-a acordat și pentru emoția pe care ne-o transmite de fiecare dată“, a menționat președintele clubului Sportiv Seishi Budo

Pe această cale toți iubitorii de arte marțiale din Arad sunt așteptați atât la aceste evenimente de duminică, dar și la Seminarul de Ju Jitsu&Kobudo, care va începe de vineri, de la orele 11.00.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.