Ziarul electronic al arădenilor

Burdan și Gubic, condamnați în dosarul Moravița 1

judecatorieÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa definitivă în unul din dosarele legate de corupţia de vămile din vestul ţării, dosarul lotului Moraviţa 1, iar printre cei care au primit o condamnare se află și fiul lui Gheorghe Burdan, primarul orașului Chișineu Criș, dar și nădlăcanul Ștefan Milan Gubic.

Inculpații, vameși, polițiști de frontieră, polițiști și traficanți de țigări, au fost acuzați de dare și luare de mită, aderare la un grup infracțional organizat și contrabandă sau complicitate la această infracțiune.

Faţă de sentinţa iniţială a Curţii de Apel Timişoara, instanţa supremă a admis în cazul a trei inculpaţi – Tarcea Petru, Antoni Dănuţ şi Ionescu Valentin Lucian – sentinţele să fie cu suspendare sub supraveghere şi nu cu executare, aşa cum au fost iniţial, în cazul celorlalţi pedepsele rămânând neschimbate.

Astfel, din cei 65 de inculpaţi doar 5 au primit pedepse cu executare, doi au fost achitaţi, iar restul au pedepse cu suspendare. În schimb, cu toţii vor trebui să plătească prejudiciile aduse statului prin acele de contrabandă.

Printre cei care au primit o pedeapsă se află și Burdan Ghiţă Cristian, acuzat de aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită. Fiul primarului din Chișineu Criș a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare sub supraveghere.

La data comiterii faptei, Cristian Burdan era angajat în cadrul Direcției Regionale pentru Accize și Operatiuni Vamale Timișoara.

De asemenea, nădlăcanul Gubic Ştefan Milan, acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită, în formă continuată şi contrabandă calificată, în formă continuată, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Ștefan Milan Gubic a lucrat în cadrul Direcției Regionale Operațiuni Vamale Timișoara – Biroul Vamal Moravița.

În anul 2013, Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, de aproximativ 96.338 euro, între averea dobândită şi veniturile realizate de nădlăcanul Ștefan Milan Gubic, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice în cadrul Direcției Regionale Operațiuni Vamale Timișoara – Biroul Vamal Moravița.

Vezi AICI toate condamnările

CITITI SI: Un fost vameș trebuie să justifice peste 96.000 euro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.