Ziarul electronic al arădenilor

Branșări gratuite la canalizare pentru 1.200 de locuințe

bransareMunicipalitatea și Compania de Apă vor realiza, gratuit, branșarea la rețeaua de canalizare la peste 1.200 de locuințe din Arad, banii fiind alocați din bugetul local.

Branșamentele vor fi realizate la immobile din mai multe cartiere din municipiu, proiectul urmând să fie finalizat în anul 2017.

„Vom aloca în acest an 800.000 de lei pentru branşamentele la canalizarea menajeră şi 200.000 de lei pentru branşamentele la canalizarea pluvială, în special în locurile în care cetăţenii s-au racordat la canalizarea menajeră prin canalizarea pluvială. Vom supune votului în Consiliul Local proiectul în luna februarie“, a anunțat, marți, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Falcă a menționat că peste zece echipe de muncitori vor lucra la realizarea branşamentelor.

„Cel mai probabil, proiectul va fi finalizat în 2017, astfel încât aproape toate locuinţele şi instituţiile vor fi racordate la reţeaua de canalizare menajeră“, a afirmat primarul Aradului.

Cele 1.244 de imobile care vor fi branşate, gratuit, la reţeaua de canalizare menajeră se află în cartierele Alfa (13 imobile), Aradul Nou (434 imobile), Bujac (56 imobile), Centru (114 imobile), Confecţii (16 imobile), Gai (33 imobile), Grădişte (207 imobile), Micălaca (118 imobile), Pârneava (42 imobile), Poltura (7 imobile), Sânicolaul Mic (65 imobile), Şega (37 imobile), Subcetate (29 imobile), Vlaicu (73 imobile).

Primarul a mai anunțat că, în următoarele zile, vor începe controale pentru depistarea celor care s-au branşat ilegal la reţeaua de canalizare, dar şi pentru a descoperi dacă există imobile care şi-au branşat conductele de la canalizarea menajeră la reţeaua de canalizare pluvială.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.