Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Bombe descoperite la marginea municipiului Arad

Pirotehniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au descoperit, sâmbătă, mai multe bombe de diverse calibre, după ce au fost alertați de muncitorii care lucrau la decolmatarea canalului Mureșel.

Muncitorii care lucrau la decolmatarea canalului Murețel au descoperit o bombă, după care a alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

„Echipa pirotehnică a ISU Arad, formată din locotenent Adelin Avramescu și plt. maj. Valentin Dincă, a executat o misiune pirotehnică la marginea municipiului Arad, unde muncitorii care lucrau la decolmatare canalului Mureșel au descoperit o bombă“, a informat ISU Arad.

 Pirotehniștii au cercetat terenul cu detectorul de metale și au descoperit alte bombe de aruncător, 9 de cal. 120 mm și 5 de cal. 82 mm.

Bombele au fost descoperite la aproximativ 500 de metri de un magazin de bricolaj aflat la ieșirea din municipiul Arad spre Pecica.

La lăsarea întunericului, echipa pirotehnică a încetat misiunea, aceasta urmând să fie reluata duminică.

Locul în care au fost găsite proiectilele provenite din cel de-al Doilea Război Mondial a fost securizat și va fi păzit de jandarmi.

UPDATE

Pirotehniștii au continuat, duminică, misiunea de căutare a unor elemente de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare.

„După cercetarea amănunțită a zonei de la periferia municipiului Arad (zona canalului Mureșul Mort), pirotehniștii ISU Arad au dezgropat și ridicat, duminică, alte 35 de elemente de muniție, fiind vorba despre bombe aruncător: 17 buc. calibru 120 mm, 13 buc. calibru 82 mm alungite, 5 buc. calibru 82 mm“, a informat ISU Arad.

Duminică, misiunea s-a încheiat odată cu lăsarea întunericului, urmând ca luni dimineață sa fie reluate căutările. Zona este balizată, a mai precizat ISU Arad.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.