Ziarul electronic al arădenilor

Bogdan Marişca, campion în premieră la Raliul Aradului

Bogdan Marişca, campion naţional în 2005 şi triplu vicecampion, a câştigat a noua ediţie a Raliului Aradului, sportivul în vârstă de 47 de ani impunându-se în premieră în cariera sa la competiţia organizată de Mihai Leu.

La egalitate perfectă cu Dan Gîrtofan, dublu campion naţional, înaintea ultimei probe, Marişca s-a impus într-o oră, 13 minute şi 57 de secunde – la 19 secunde de locul 2. Pilotul echipei Napoca Rally Academy a avut-o navigator la Arad pe Carmen Poenaru, cea care anul trecut câştiga etapa alături de Simone Tempestini, campionul naţional şi mondial de juniori en titre.

„Noi am fost mai norocoşi. Maşina folosită, Ford Fiesta R5, este extraordinară, de mult nu m-am simţit că plutesc ca în ultima probă specială când am tranşat victoria în favoarea noastră. Ca o noutate, OMV va lansa o nouă benzină şi noi am folosit-o în premieră la acest raliu, o altă explicaţie a succesului.

Am beneficiat de o dictare perfectă de la Carmen, echipa tehnică s-a mişcat repede, deci s-au cam aliniat planetele să obţin prima victorie din carieră la Arad“, a declarat campionul Bogdan Marişca.

După primele trei etape din campionatul naţional de raliuri, liderul este Bogdan Marişca, urmat în clasament de alţi doi foşti campioni naţionali Dan Gîrtofan şi Vali Porcişteanu.

„De la an la an, competiţia progresează ca nivel de organizare, acesta este feedback-ul piloţilor si fanilor. Faptul că avem şi participare internaţională este benefic pentru raliu, dar şi pentru promovarea oraşului“, a concluzionat Mihai Leu.

Podiumul Raliului Aradului, etapa din Balkan Rally Trophy în 2017, a fost completat de vicecampionul Turciei Avcioglu Orhan. Sportivul s-a arătat încântat de experienţa din România şi de nivelul piloţilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.