Ziarul electronic al arădenilor

Bogdan Costea și Doru Orban, directori la Teatru și Filarmonică

Bogdan Costea va conduce Teatrul de Stat „Ioan Slavici“ pentru următorii trei ani, iar Doru Orban va fi la conducerea Filarmonicii de Stat, tot pentru aceeași perioadă, cei doi fiind declarați admiși la concursurile organizate pentru ocuparea funcțiilor de manager la cele două instituții de cultură din Arad.

Bogdan Costea a fost declarat admis, după ce a primit nota 9,14, iar Doru Orban a fost notat cu 8,64, la concursul de proiecte de management, cei doi fiind singurii candidați înscriși.

În urma declararării ca admiși, Costea și Orban vor fi la conducerea la conducerea celor două instituții timp de trei ani.

„În perioada 28.12.2017 – 4.01.2018 a avut loc prima etapă a concursului (analiza noului proiect de management), candidatul (Bogdan Costea – n.r.) obținând la această etapă nota 9.04, iar în data de 8.01.2018 a avut loc etapa a doua a concursului (susținerea noului proiect de management) candidatul obținând nota 9.24, rezultatul final al concursului fiind 9.14“, se menționează în proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului final al concursului pentru funcția de manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad.

„În perioada 11.01.2018 – 18.01.2018 a avut loc prima etapă a concursului (analiza proiectului de management), candidatul (Doru Orban – n.r.) admis la selecția dosarelor obținând la această etapă nota 8.84, iar în data de 22.01.2018 a avut loc etapa a doua a concursului (susținerea proiectului de management) candidatul obținând nota 8.34, rezultatul final al concursului fiind 8.64“, se menționează în proiectul de hotărâre privind aprobarea rezultatului final al concursului pentru funcția de manager al Filarmonicii de Stat din Arad.

Cele două proiecte de hotărâre vor fi supuse votului în următoarea ședință a Consiliului Local Municipal Arad.

În proiectul de management pentru perioada 2018 – 2020, cu care Bogdan Costea a câștigat postul de director, se arată că „Teatrul Clasic «Ioan Slavici» se adresează atât comunităţii din Arad, cât si celei din judetul Arad, şi, de asemenea, comunitătilor din judetele invecinate, Timiş, Bihor, Hunedoara, dar şi comunitaţii româneşti din Ungaria, din zona transfrontalieră“.

„Direcţiile de marketing pe care Teatrul Clasic «Ioan Slavici» Arad le propune pentru mandatul următor vizează noi direcții în promovarea urbană, promovarea prin folosirea bunurilor stradale abandonate, defectuos folosite, metode de diversificare a categoriilor de beneficiari pe plan local, identificarea altor beneficiari din afara oraşului de reşedinţă prin informarea si publicitarea activităţii

Teatrului în judeţ și în judeţele limitrofe, crearea de parteneriate strategice etc“, se mai arată în proiectul de management depus de Bogdan Costea.

În proiectul de management pentru ocuparea postului de manager al Filarmonicii de Stat Arad se menționează că „Principala sarcină a noului manager (Doru Orban – n.r.) în perioada actuală este cea de a face trecerea activităţii artistice de realizare a concertelor şi a «readucerii» publicului în sala tradiţională de concerte a Aradului, sala Palatului Cultural, complet renovată şi reutilată. Va fi un demers extrem de dificil şi de delicat din multe puncte de vedere“.

Noul director al Filarmonicii din Arad își propune filmarea evenimentelor și arhivarea înregistrărilor într-o bibliotecă audio-video, dar și introducerea vânzării biletelor de acces la concerte direct de pe site-ul Filarmonicii.

„Cel mai bun mijloc de promovare este calitatea concertelor, dar la care trebuie adăugată şi o abordare pro-activă care să răspundă la nevoile identificate în rândul publicului. (…) Pentru cunoaşterea şi urmărirea preferinţelor publicului, Filarmonica Arad va trebui să iniţieze un sistem elastic de testare permanentă a preferinţelor publicului, constând într-un sistem de dialog scris pe hârtie sau în mediul digital prin intermediul căruia auditorii să poată să-şi exprime impresiile, preferinţele, aşteptările, aprecierile sau nemulţumirile“, se mai menționează în proiectul de management pentru ocuparea postului de manager al Filarmonicii de Stat Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.