Ziarul electronic al arădenilor

BNR lansează o monedă de argint dedicată Mitropolitului Bartolomeu Anania

Banca Naţională a României (BNR) lansează, începând cu data de 8 martie, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema „100 de ani de la naşterea Mitropolitului Bartolomeu Anania“.

Potrivit unui comunicat al băncii centrale, aversul monedei redă imaginea Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA“, valoarea nominală „10 LEI“, anul de emisiune „2021“ şi stema României.

Reversul monedei prezintă portretul şi numele Mitropolitului Bartolomeu Anania şi anii între care a trăit acesta „1921-2011“.

BNR precizează că monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Documentele includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar preţul de vânzare al acesteia este de 450 lei, fără TVA, inclusiv broşura de prezentare.

Monedele din argint cu tema „100 de ani de la naşterea Mitropolitului Bartolomeu Anania“ au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a noilor monede se va realiza prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.