Ziarul electronic al arădenilor

Blocuri ANL pentru medici rezidenți și profesori, în Arad

anlPrimăria Arad a alocat un teren pentru construirea unui bloc ANL pentru medicii rezidenți și intenționează să ceară și contruirea altor două blocuri pentru cadre didactice din învățământul superior.

Terenul alocat de municipalitate se află în cartierul Subcetate.

„Dorim ca medicii rezidenţi să rămână în Arad. Anul trecut am avut o discuţie cu conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar anul acesta am avut discuţii cu şefii de secţii de la această unitate medicală. Am pus la dispoziţie un teren de 1.000 de metri pătraţi pentru construcţia unul bloc ANL pentru medicii rezidenţi. Documentaţia va fi trimisă la Ministerul Dezvoltării. Noi ne obligăm să aducem utilităţi în zonă şi Ministerul să realizeze lucrarea. Apoi, acest bloc va fi transferat Spitalului. Sperăm că vom avea între 12 şi 20 de apartamente, exact cât este necesar pentru rezidenţi“, a declarat, luni, primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Falcă a anunțat că Primăria va face lobby pentru construirea a încă două blocuri. „Unul dintre blocuri va fi pentru cadrele didactice care activează în învăţământul superior de stat şi unul pentru cele care îşi desfăşoară activitatea în învăţământul superior privat. Vrem astfel să menţinem cadrele didactice tinere în oraş“, a mai afirmat Gheorghe Falcă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.