Ziarul electronic al arădenilor

Blidar: Firmele româneşti nu au acces la contractele cu statul

Companiile româneşti susţin că sunt defavorizate şi că li se opreşte accesul la contractele publice. Valer Blidar, patronul Astra Vagoane Călători din Arad, spune că au fost preluate reglementări din legislaţia europeană, care este dictată de multinaţionale, şi firmele autohtone nu pot participa la licitaţii.

„Firmele româneşti au intrarea oprită la tot ceea ce înseamnă licitaţii publice. Sunt anumite ţinte preluate din legislaţia europeană care opresc participarea firmelor româneşti la licitaţiile publice, dar trebuie să ţinem cont că legislaţia europeană este o dictatură a multinaţionalelor.

Este făcută de oamenii multinaţionalelor care fac trafic de influenţă şi îşi impun punctul de vedere. Avem contracte pe toate continentele şi nimeni nu ne cere nicio cifră”, a declarat miercuri, Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători, în cadrul unei conferinţe dedicate achiziţiilor publice, organizate de INACO.

Mediul de afaceri este nemulţumit de faptul că noua legislaţie din domeniu nu cuprinde şi observaţiile trimise de industrie.

„Din observaţiile făcute de mediul de afaceri pe legislaţie au fost luate în considerare doar virgulele şi greşelile gramaticale. Sunteţi prea aglomeraţi! Lăsaţi societatea civilă să preia o parte din aceste atribuţii!“, a precizat Cristian Erbaşu, directorul general al SC Construcţii Erbaşu SA şi preşedinte al Federaţiei Patronatelor Societăţilor de Construcţii.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.