Ziarul electronic al arădenilor

Blaga vrea să scrie o carte despre cum a început să se facă politică din 1990

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat duminică, după lansarea, la Bookfest, a cărţii „Cronică de Cotroceni“, a Adrianei Săftoiu, că se gândeşte ca împreună cu cinci-şase colegi să scrie o carte „nu neapărat memorii“ în care să prezinte într-un mod „absolut correct“ cum a început să se facă politică în România după 1990.

„Eu m-am gândit (n.r. – să scriu o carte), dar asta ia timp, ca împreună cu încă cinci-şase colegi să facem ceva mai mult, nu neapărat memorii, dar cred că ar prinde bine clasei politice prezentarea corectă, absolut corectă, încă din anii ’90, a modului cum a început să se înveţe să se facă politica acum“, a afirmat Vasile Blaga.

El a precizat că avantajul celor care intră acum în politică este faptul că ei au deja şcoli şi acces la informaţii.

„Avantajul celor care intră azi în politică, a tinerilor, este că ei se pregătesc din acest punct de vedere, sunt atâtea şcoli care îi pregătesc. Noi am făcut ucenicia la locul de muncă, în politică, aduşi din fabrici, din uzine. Eram performeri dintre noi în zona tehnică şi în alte zone profesionale. Noi am învăţat politica din mers, pe când tinerii au cu totul alte şanse să se pregătească plus alt acces la informaţii“, a spus Vasile Blaga.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.