Ziarul electronic al arădenilor

Biroul lui Vasile Goldiș, loc de joacă pentru copii

1Noaptea Muzeelor a fost o ocazie pentru sute de arădeni să viziteze secțiile Complexului Muzeal Arad, dar pentru unii copii să se joace cu… obiectele de patrimoniu.

Un arădean care a vizitat secțiile Muzeului din Arad a surprins câțiva copii, care, deși erau însoțiți de părinți, și-au găsit un loc de joacă, mai puțin obișnuit. Este vorba de biroul lui Vasile Goldiș, unul dintre corifeii Marii Uniri de la 1918.

Arădeanul care a surprins această ipostază și-a făcut publică revolta față de modul în care piesele din Muzeu au ajuns obiecte de joacă pentru copii.

„Cum naiba sa fie ok sa te joci la biroul lui V. Goldis? Nu i-am filmat cum isi bagau nasul in mobilier si deschideau fiecare sertaras sa vada ce e in el. La faza in care dadea cu partea mobila a masinei de scris era infiorator. Cand o sa isi schimbe Complexul Muzeal Arad titlul in Muzeul Interactiv Arad poate…“, a scris arădeanul pe o rețea de socializare.

Totodată, arădeanul a criticat și atitudinea angajaților de la Muzeu, pentru că nu s-au asigurat astfel încât vizitatorii să nu poată atinge exponatele.

„Un exponat atat de important ar trebui protejat“, este reacția unui utilizator al rețelei de socializare.

Iar un alt arădean a concluzionat că „degeaba sunt pe sala angajatii daca nu sunt atenti sau tipa la tine ca nu poti face poze fara taxa foto platita“.

Noaptea Muzeelor este eveniment care a fost organizat sâmbătă, la Complexul Muzeal Arad.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, iar anul acesta s-a aflat la a XI-a ediţie.

Reprezentanţii Complexului Muzeal Arad au pregătit pentru acest eveniment un program în cadrul căruia au putut fi vizitate expoziţiile muzeului, iar vizitatorii au putut să participe la un atelier de pictură pe basorelief pentru copii şi adulţi, dar şi la o prezentare de uniforme de voluntari ardeleni din Armata Română din timpul Primului Război Mondial.

CITITI SI: „Revolta colecţiilor“ – Protest inedit la Noaptea Muzeelor

10420166_10205229339347563_40716734261493876_n

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.