Ziarul electronic al arădenilor

Biluţe de cocos glazurate

Ingrediente (pentru 15 bucăţi):

100 gr cocos, 100 gr. zahăr pudră, un ou

pentru glazură:

50 gr ciocolata amăruie, două linguri frişcă lichidă

Mod de preparare:

Amestecăm cocosul cu zahărul şi oul şi frământăm bine cu mâinile pâna ce  compoziţia capătă o consistenţă omogenă. Formăm biluţe de mărimea unei nuci şi le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le lăsăm să se coacă la foc mic 15-20 minute, până se rumenesc uşor pe fund. Ciocolata ruptă cubuleţe împreună cu frişca lichidă le punem pe foc la bain-marie până se dizolvă căpătând consistenţa unei glazuri. Punem într-o pungă pe care o înţepăm la un capăt şi glazurăm biluţele. Se dau 10 minute la rece să se întărească glazura apoi se pot servi. Dacă doriţi puteţi să le îmbrăcaţi cu totul în ciocolată.

sursa: caietulcuretete.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.