Ziarul electronic al arădenilor

Bîlcea: Reducerea birocraţiei pentru investiţii trebuie definită ca o prioritate pentru Guvern

Deputatul PNL de Arad Sergiu Bîlcea solicită ca reducerea birocraţiei pentru investiţii să fie definită ca o prioritate pentru Guvern şi Parlament, în contextul în care multe proiecte din ţară, inclusiv cu finanţare europeană, sunt întârziate din cauza unor proceduri legale.

Bîlcea a declarat, miercuri, că România beneficiază de fonduri destinate investiţiilor, care pot fi baza relansării economice solide, dar şi punctul de plecare pentru realizarea unor reforme.

El a atras atenţia că legislaţia trebuie îmbunătăţită, pentru că investiţiile pot fi blocate ani la rând, arătând că judeţul Arad s-a confruntat cu astfel de probleme, între care proiectul de reabilitare a drumului judeţean Arad – Şiria – Pâncota, „blocat ani de zile de proceduri şi birocraţie“.

„Din păcate, nu este o excepţie ci un caz cu putere de exemplu care poate fi echivalat probabil cu altele similare în toate judeţele României. Ani de zile, semnalele disperate lansate de cei care se lovesc frecvent de aceste probleme au fost ignorate, iar rezultatele se văd. Consider că reducerea birocraţiei pentru investiţii trebuie stabilită ca o prioritate pentru Guvern şi pentru Parlament. Rezultatele trebuie să se regăsească în derularea mai eficientă, mai rapidă a tuturor investiţiilor, indiferent dacă se realizează din fonduri europene, guvernamentale sau locale.

Transparenţa trebuie să garanteze corectitudinea utilizării fondurilor publice, nu trebuie confundată cu birocraţia, încetineala şi blocajele instituţionale. Putem să construim un sistem eficient şi transparent, în care bugetele pentru investiţii să fie utilizate repede şi bine“, a declarat parlamentarul.

Sergiu Bîlcea, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a mai spus că birocraţia este „sufocantă“ şi „paralizează investiţiile“, motiv pentru care trebuie găsit „un sistem mai eficient şi mai rapid de accesare şi utilizare a fondurilor“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.