Ziarul electronic al arădenilor

Bilanțul unei acțiuni a polițiștilor în municipiul Arad

Peste 500 de autovehicule au fost controlate, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, de polițiști, care au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Arad pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului.

La această acțiune au participat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Arad (Biroul de Ordine Publică și Biroul Rutier, Secțiile de Poliție 1 Vlaicu și 2 Micălaca), Serviciului Rutier, precum și jandarmi din cadrul I.J.J Arad.

Oamenii legii au controlat 563 de autovehicule, fiind efectuate 218 testări cu aparatul alcooltest.

De asemenea, au fost întocmite 5 dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.855 de lei.

În timpul acțiunii a fost depistat un bărbat de 37 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului.

De asemenea, un tânăr de 22 de ani, din Vinga, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului.

Pe Bulevardul Revoluției din municipiu a fost identificat un tânăr, de 25 de ani, din Arad, care se afla la volanul unui autourism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvîrșirii infracțiunii de conducere pe drumurile a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

„Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de acțiuni, atât în municipiu, cât și în județ, pentru prevenirea faptelor care contravin normelor de conviețuire socială, circulației pe drumurile publice precum și pentru prevenirea infracțiunilor de orice natură“, informează Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.