Ziarul electronic al arădenilor

Bilanț după o acțiune a polițiștilor arădeni

Polițiștii arădeni au dat amenzi în valoare de peste 60.000 lei și au confiscat bunuri în valoare de peste 15.000 lei, în timpul unor acțiuni desfășurate în zona Pieței Obor și într-un bazar din municipiu.

„Polițiștii din municipiu au desfășurat, miercuri, o acțiune de amploare în zona Pieței Obor și a unui complex comercial (bazar) din municipiu, în vederea luării măsurilor legale împotriva persoanelor care nu respectă legislația privind faptele de comerț, ordinea și liștea publică, precum și circulația pe drumurile publice“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

În timpul acțiunilor au fost controlate 22 de unități comerciale, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.245 de lei. Conform IPJ Arad, au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 15.237 de lei.

„Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/91 (privind ordinea și liniștea publică), 6 conform Legii 12/1990 (privind faptele de comerț, una conform Legii 333/2003 (privind paza obiectivelor și bunurilor), una conform Legii 171/2010 (privind materialul lemnos), și 61 pentru nerespectarea legislației rutiere. Au fost restrase 9 permise de conducere (pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor de vehiculelor), precum și 2 certificate de înmatriculare“, se menționează într-o informare a IPJ Arad.

Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, conform Legii 171/2010, în valoare de 5.000 de lei, unei persoane fizice autorizate, care a expediat, dintr-un depozit din Piața Obor, 0,7 metri cubi de cherestea, fără aviz de însoțire a materialului lemnos. De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos, în valoare de 467 de lei.

Totodată, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Legea 84/1998 – contrafacearea unei mărci originale, fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 70 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 7.000 de lei.

„Aceste acțiuni vor continua, atât în municipiu, cât și în județul Arad“, a mai informat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.