Ziarul electronic al arădenilor

Bilanț după furtuna din județul Arad

Zeci de localități din județul Arad au fost afectate, duminică, de o furtună violentă, zeci de locuințe, autoturisme, dar și biserici și sedii de instituții fiind avariate.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, au fost efectuate 86 de intervenții în județ.

Circulația rutieră pe DN 7, DN 79, DN 69, DN 79A, DJ 708, DJ 792B, pe drumuri județe și comunale, dar și în municipiu, a fost afectată de arborii căzuți pe carosabil.

„Au fost afectate 27 de autoturisme, din cauza căderilor arborilor. Pe căile ferate au fost blocate trei garnituri de tren din cauza căderii stâlpilor pe infrastructură. Au fost afectate mai multe instituții publice: Poliția Sebiș, Școala Generală Conop, Liceul «Dimitrie Țichindeal» din Arad, Biserica ortodoxă din Sâmbăteni, Biserică ortodoxă din Sălăjeni. Au fost afectate 40 de locuințe particulare, fiindu-le distruse acoperișurile și două adăposturi de animale. Sunt afectate total 38 de linii de medie tensiune, 12 parțial, 253 puncte de transformare din 23 de localități, și 29.000 de abonați. În total sunt afectate 32 de localități“, se arată într-o informare a ISU Arad.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a intervenit cu 80 de ofițeri și subofițeri, 12 autospeciale și alte 25 de mijloace de intervenție.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a spus că va cere ajutor Guvernului, pentru a-I ajuta pe care au avut de suferit de pe urma furtunii.

„Mâine dimineața (luni – n.r.) solicităm oficial Guvernului României despăgubirea celor care au suferit daune majore din cauza urgiei“, a spus Cionca.

Judeţul Arad s-a aflat, duminică, sub avertizare cod portocaliu de vânt puternic.

CITITI SI:

Furtună în Arad. Acoperişuri distruse şi maşini avariate de copaci rupţi

Furtuna a făcut victime. O femeie lovită de un brad a murit la Moneasa

Furtuna l-a „marcat“ și pe președintele Iohannis

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.