Ziarul electronic al arădenilor

Bilanţ DNA: 3 miniştri, 6 parlamentari, 2 secretari de stat, trimişi în judecată

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, la prezentarea bilanţului pe 2017, că aproximativ 1.000 de inculpaţi au fost trimişi în judecată, printre ei fiind trei miniştri, cinci deputaţi, un senator şi doi secretari de stat.

Ea a menţionat că urmare a deciziei CCR pe abuzul în serviciu au fost închise 275 de dosare, în care prejudiciul era de 148 milioane euro.

„Anul 2017 a fost un an greu în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. Aproximativ 1.000 de inculpaţi au fost trimişi în judecată. O treime dintre ei au avut funcţii de conducere, demnităţi publice. Trei miniştri, cinci deputaţi, un senator, un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi un secretar general al unui minister au fost trimişi în judecată.

Aceste cifre ne arată că, în principal, cei corupţi au funcţii înalte. Au reţete de fraudare a banului public. Toţi ştiu ce trebuie să facă şi cu cine trebuie să vorbească”, a afirmat Kovesi la începutul prezentării.

Şefa DNA a precizat, de asemenea, că o treime din cei trimişi în judecată au comis fraude cu fonduri europene, majoritatea pentru zonele rurale.

Codruţa Kovesi a mai declarat că, urmare a deciziei CCR din 2016 privind abuzul în serviciu, au fost închise 275 de dosare, în care prejudiciul era de 148 de milioane de euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.