Ziarul electronic al arădenilor

Bibarț, despre bugetul Aradului: „Alături de PNL s-au aliat şi reprezentanţii PMP, UDMR, USR-PLUS “

„Apreciez faptul că alături de PNL s-au aliat, pentru binele Aradului şi reprezentanţii PMP, UDMR, USR-PLUS. Am demonstrat că dincolo de politică poate exista şi colaborare pentru susținerea  proiectelor şi a unui buget echilibrat“ a declarat primarul Călin Bibarț în conferința de presă susținută joi, alături de  viceprimarul Lazăr Faur și  consilierii Levente Bognar (UDMR),  Cristian Galea (PMP), Florin Stana și Codrin Vlad (USR-Plus).

Aflat pe ordinea de zi a ședinței de vineri a Consiliului Local Municipal, Bugetul General de Venituri și Chetuieli pentru anul 2021 are toate șansele să fie aprobat, însă cu anumite amendamente prin care se vor suplimenta bugetele pentru cultură și reabilitarea clădirilor istorice din municipiu.

Vor fi alocați bani pentru documentațiile necesare construirii unui nou spital municipal, dar și pentru cele necesare accesării fondurilor  europene destinate reabilitării unităților de învățământ.

Nu în ultimul rând au fost modificate prin amendamente, bugetele pentru investiții, reparații străzi și amenajare/revitalizare spații verzi.

„După parcurgerea pașilor procedurali, respectiv după dezbaterea publică a bugetului, am avut împreună cu domnul viceprimar mai multe întâlniri cu reprezentanții consilierilor din fiecare spectru politic reprezentat în consiliul local: USR-PLUS, UDMR, PSD, PMP și PNL. Am căutat punctele comune și am constatat că sunt unele asumate de fiecare partid politic.

Am luat în analiză cele susținute doar de unele dintre părți, s-a ajuns la un acord comun pornind de la principiul că bugetul, trebuie să fie aprobat, astfel încât de mâine să putem emite comenzi la lucrări, să putem da drumul la licitații și să avem un an cât de cât în parametri normali, deși suntem în pandemie și în criză. Sumele de bani rectificate le-am luat cu preponderență de la cheltuieli materiale”, a declarat primarul Călin Bibarț.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

USR PLUS votează bugetul municipiului Arad cu anumite condiții

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.