Ziarul electronic al arădenilor

Bibarț: Aradul riscă să piardă 9,4 milioane franci elvețieni

15002265_10154778193382472_7312922461350889933_oViceprimarul Călin Bibarț susține că Aradul riscă să piardă o finanțare nerambursabilă, în valoare de 9,4 milioane franci elvețieni, deoarece consilierii locali ai PSD, nu au votat pentru preluarea punctelor termice în patrimoniul municipiului.

Proiectul privind preluarea punctelor termice a fost supus votului în ședința Consiliului Local Municipal de marți, însă nu a fost aprobat.

Viceprimarul Călin Bibarț a acuzat consilierii social-democrați, afirmând că „reprezentanții PSD își bat joc din nou de arădeni și împing Aradul în situația de a pierde 9,4 milioane de franci elvețieni nerambursabili“.

„Astăzi, în ședința Consiliului Local n-au votat preluarea în patrimoniul orașului a unor puncte termice de la CET, operațiune necesară pentru derularea programului de modernizare pentru care municipiul Arad are la dispoziție fonduri elvețiene nerabursabile. PSD pune astfel în risc realizarea investițiilor cu fonduri elvețiene. Afectați direct sunt cetățenii din Aradul Nou, acolo unde cu aceste fonduri ar trebui să se amenajeze o centrala termică pe gaz și biomasă pentru cartier. Este incalificabil comportamentul pe care îl au aleșii PSD“, a declarat Călin Bibarț.

Viceprimarul a mai afirmat că, în ședințele de plen, consilierii PSD se transformă în „vedete de circ“.

„În cadrul întâlnirilor pe comisii, unde toate proiectele se discută și se analizează cu seriozitate, toți ajung la un acord.  După câteva ore însă, în ședințele de plen, care sunt publice și la care participă presa, se transformă în vedete de circ și nu-i mai interesează ce deservicii le fac cetățenilor și ce probleme crează Aradului. Din cauza lor, Aradul riscă acum să piardă 9,4 milioane de franci elvețieni, bani nerambursabili pentru modernizarea termoficării”, a mai declarat Călin Bibarț.

În replică, Adrian Todor, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal Arad, a spus că PSD Arad consideră că alocarea a încă 5,4 milioane lei pentru preluarea parţială a infrastructurii CET nu rezolvă problema de fond a instituţiei.

„Tocmai de aceea, consilierii social-democraţi s-au abţinut astăzi de la vot în şedinţa extraordinară a CLM, cu menţiunea clară că vor vota doar preluarea pachetului integral, ce cuprinde toate cele 40 de puncte termice. În spiritul lipsei de profesionalism şi a oricărei coerenţe strategice de ordin administrativ, echipa Falcă tratează din nou CET-ul precum o puşculiţă de partid şi o face cu exact 3 zile înainte de începerea campaniei electorale. PSD Arad a cerut în mod imperativ înfiinţarea unei comisii de anchetă, abilitată să facă lumină în problema CET, fapt ignorat cu aroganţă de primar şi oamenii săi care au dat dovadă încă o dată de lipsă de transparenţă şi atitudine de sfidare faţă de arădeni“, a declarat Adrian Todor.

Acesta a mai spus că „CET-ul seamănă mai mult cu o gaură neagră, cu un aspirator de bani publici menit să cârpească erorile şi experimentele administrative ale primarului Gheorghe Falcă.

„Falcă nu pare a fi câtuşi de puţin deranjat de faptul că de doi ani de zile CET Arad funcţionează fără licenţă de furnizare a agentului termic iar preluarea doar în regim parţial a infrastructurii nu va conduce la demararea procedurilor de organizare a unei licitaţii în vederea obţinerii licenţei, după cum spune legea. Este absurd ca administraţia locală să preia în calitate de acţionar unic doar 22 de puncte termice din 40, fapt care evident nu rezolvă problema de fond. Din experiment în experiment, din ilegalitate în ilegalitate, Gheorghe Falcă a periclitat constant confortul termic al arădenilor şi o face în continuare, fără niciun fel de apăsare, mânat doar de un spirit absurd de aventură şi o grijă culpabilă faţă de propria clientelă de partid.

PSD Arad doreşte limpezirea apelor, transparenţă în funcţionarea instituţiilor subordonate CLM şi mai presus de orice legalitate şi garanţia că arădenii nu vor rămâne în prag de iarnă fără căldură, datorită jongleriilor echipei PDL-PNL”, a mai declarat Adrian Todor, liderul grupului PSD-ALDE din Consiliul Local Municipal Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.